ظروف یکبار مصرف شفاف از پلی استالین تشکیل شده اند که این مواد در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی می شوند؛ موادي که خاصيت سرطان زايي بالايي دارند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با تاکيد بر اين که توزيع غذاي گرم تنها در ظروف يکبار مصرف گياهي مجاز است، گفت: همه ساله علاوه بر هماهنگي با مساجد به منظور رعايت نکات بهداشتي به ويژه در طبخ غذا به صورت مرتب بر طريقه پخت غذا در مساجد و تکايا و رعايت اصول بهداشتي در آبدارخانه ها نظارت صورت مي پذيرد.
وي با بيان اين مطلب که موارد ممنوع در طبخ غذا به صورت مکتوب به اين مراکز ابلاغ مي شود، عنوان کرد: توزيع غذا بايد حتما در ظروفي از جنس سلولز يا ذرت که غير از مواد پلاستيکي هستند، انجام شود. ريختن غذاي گرم تنها در ظروف يکبار مصرف گياهي مجاز است.
دکتر ارومیه ای عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر نيز در مورد سرطان زا بودن سرو غذا در ظروف يکبار مصرف پلاستيکي گفت: پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.
وي با اشاره به اینکه البته ظروف یکبار مصرف با منشاء مواد اولیه مختلف که برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند مشکلات بهداشتی و سلامتی آنها کاهش می یابد افزود: متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند
افكار