در ماه محرم و توزيع نذورات و مراسم عزاداري در مساجد، تکايا و هيأتها، رعایت نکات بهداشتی بسیار ضروری است که در اینجا به چند نکته مهم اشاره می کنیم.
- هيأت امناء مساجد و حسينيهها بر تهيه مواد اوليه غذايي بهداشتي و سالم در اين ايام نظارت کنند و نکاتي نظير استفاده از ظروف يکبار مصرف گياهي، عدم نگهداري بيش از دوساعت غذا در محيط غير مسقف و ظروف يکبار مصرف، رعايت نکات بهداشتي در هنگام پخت و پز و توزيع را مدنظر داشته باشند.
- اگر از سبزي خوردن و سالاد در نذورات استفاده ميشود بايد چهارمرحله سالمسازي شامل: شستشو، انگل زدايي، گندزدايي با مواد مجاز و شستشوي نهايي در مورد هريک از سبزيها، ميوهجات و صيفيجات انجام شود.
- در زمان پخش نذورات در هیات ها و تکایا از راه رفتن بر روی سفره جدا خودداری کنید.
- هنگام کشيدن و توزيع غذا استفاده از دستکشهاي يکبار مصرف ضروري است و متوليان اين امور بايد با مرکز بهداشت منطقه خود درخصوص دريافت کار معاينه پزشکي براي مسئولان آشپزي و توزيع غذا هماهنگ کنند.
- در مناطقي از حاشيه شهرها و برخي روستاها که آب شبکه لولهکشي ندارند، براي اطمينان از بهداشتي بودن آب با خانهها و مراکز بهداشت منطقه خود هماهنگ کنند تا براي تشخيص سلامت از آب نمونهبرداري شود.
- از روغنهاي با ترانس زير 10 و ترجيحاً زير 5 براي طبخ غذا استفاده شود و حتما از نمک يددار تصفيه شده برای پخت غذا استفاده شود.
- بهتر است غذا در محيط مسقف طبخ شود و به هیچ وجه از ذغال، چراغ نفتي و گازوييل براي گرم کردن ديگها استفاده نشود.
- کنترل کيفي سيستم حرارتي و گرمايي قبل از ايام محرم که با سوخت ناقص بکارگيري نشوند و نصب کپسول ضد حريق در جايگاههاي آشپزي و تکايا از ساير مواردي است که بايد به رعايت آنها توجه ويژه داشت
البرز